Un vis devenit realitate

În perioada rece a anului în localul bibliotecii era frig, mirosea a mucegai, pe pervazele interioare viscolea. Cauza acestor manifestări erau ușile și ferestrele vechi, putrede, aflate într-o stare deplorabilă. Din acest motiv în ultimii ani a scăzut numărul utilizatorilor-copii, mai puțini beneficiari frecventau Serviciile Moderne de Bibliotecă.
Lucrând de mulți ani la bibliotecă, aveam un vis – de a aduce „schimbarea” la locul de muncă, care, de fapt, nu este un loc de muncă, este acasă. Aplicând la concursul „Dezvoltare prin colaborare” organizat de Grupul de Acțiune Locală „Calea Dropiei”, am câștigat proiectul respectiv, Valoarea proiectului este de 37 500 lei, iar contribuţia Administraţiei publice locale – de 12500 lei. Însă după renovare era nevoie de schimbat şi mobilierul. Aici ne-a sărit în ajutor SRL “MihaiLena-agro”, directoare Eugenia Chilari, care ne-a oferit pentru această realizare 5200 de lei.
Datorită realizării acestui proiect, biblioteca are acum ferestre și uși noi de calitate, o protecție bună atât a beneficiarilor, cât și a colecțiilor de carte. Iar pentru mine -, un vis realizat, la care am sperat demult. În principiu, la baza oricărui vis împlinit stă multă muncă și străduință.
Zinaida Istrati, utilizatoarea SMB „Oameni sănătoși- comunitate sănătoasă”: „Este îmbucurător faptul că am câștigat acest proiect. O localitate fără bibliotecă e ca și cum ar fi fără suflet, ar fi moartă. Merită toate laudele toți cei care au depus efort la renovarea acestui local cultural. Din partea tuturor beneficiarilor un mare mulțumesc. De acum vom veni mai des la bibliotecă pentru a împrumuta cărți și de a participa la activitățile din cadrul SMB.”
Bianca Recean, elevă: „Biblioteca a îmbrăcat haine noi de sărbătoare, a devenit mai colorată, mai atractivă. Ne bucurăm că avem condiții mai bune de petrecere a timpului liber la bibliotecă. Mie personal îmi place foarte mult să citesc, vin cu mult drag în acest templu al culturii. Deoarece doar în bibliotecă pot să-mi hrănesc sufletul și gândul cu cele mai diverse cunoștințe.”
Astfel biblioteca publică Mândâc a devenit mai vizibilă după implementarea proiectului și demonstrează, că răspunde tuturor doleanțelor și referințelor utilizatorilor din comunitate, ea constituind veriga principală în educația culturii și informării.
Aducem sincere mulţumiri primarului Ion Lupaşcu, Eugeniei Chilari, GAL “Calea Dropiei”, altor contribuabili, care au pus umărul de a scoate cultura din satul Mândâc din rolul de Cenuşăreasă, considerând, că de aici începe educaţia tinerei generaţii în stilul tradiţiilor şi obiceiurilor, dar şi a literaturii, clasice şi contemporane, un tezaur de neînlocuit în zestrea neamului.
Dorința noastră comună de a crea condiții mai bune pentru beneficiarii bibliotecii s-a încununat de succes, sau, mai bine zis, cu momentul emoţionant de inaugurare.

Biblioteca publică Mândâc are un nou design, mai atractiv și mai comod

Raisa ZAPOROJAN, şefa Bibliotecii Publice Mândâc

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *