Cuvântul directorului

                                        

Biblioteca Publică Raională ”Iulian Filip” Drochia Vă face o invitație în lumea cărții. Rolul acestei ”cenușărese” este primordial, deoarece nimic nu poate înlocui plinătatea și multitudinea de sensuri a cuvântului scris. Biblioteca este o lume a liniștii, a studiului și a înțelepciunii; ea trăiește intens zvâcnetul zilei, e ca un far pe marea navigației spirituale și culturale, un tezaur unde se păstrează peste vremuri expresia scrisă a gândirii și a creativității naționale și universale.

Instituție de o valoare deosebită a tradiției culturale, biblioteca a fost fondată în anul 1946.

Cu un destin destul de zbuciumat, în pofida încercărilor la care a fost supusă de oameni și de vremuri, biblioteca noastră  nu a renunțat niciodată la menirea sa conștientă de valoare a patrimoniului enciclopedic, pe care îl deține, și de importanța ei în comunitatea drochiană.

Climatul societății de astăzi ne justifică să ne simțim în fața unei ere în care informația ocupă un rol primordial, iar rolul esențial al bibliotecii este de a pune la dispoziția publicului cititor zestrea spirituală și culturală a întregii omeniri, atât în mod tradițional, dar și grație tehnologiilor informaționale.

Biblioteca publică este un bun făurit împreună, care aparține tuturor. Este moștenirea locală, care se transmite urmașilor, este darul comunității pentru generațiile care vin. Biblioteca modernă este un spațiu comunitar, e singurul spațiu în care intri fără să datorezi ceva.

Deci, un gând bun pentru tine, dragă cititorule, te așteptăm mereu și te primim cu drag.

Maria COJOCARU – Director Biblioteca Publică Raională „Iulian Filip”, Drochia