Întâlnire cu scriitoarea Lidia Ungureanu

“Sunt eu și poezia-

Îmbrac hăinuța ei.

Prin vers aflu stihia

De pulberi și scântei.”

Lidia Ungureanu – poetă, publicistă, graficiană, membră a Uniunii Scriitorilor și a Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova, a lansat astăzi, 25 aprilie 2023, volumul de proză intitulată metaforic “Iubirea ce zâmbește”.

Evenimentul de suflet a avut loc în incinta gimnaziului “Victor Coțofană” din satul Chetrosu, satul de baștină al scriitoarei, moderat de directoarea gimnaziului – Elena Novac. Silvia Reşetnic ,specialist principal ,Direcția Învățământ, Galina Mîțu ,bibliotecar,BP ,,Iu.Filip”, Nina Bejan ,bibliotecar,BP Copii și Svetlana Pintea ,muzeograf, Muzeul Drochia au venit cu o retrospectivă asupra operei scriitoarei.Lucia Donici, profesor limba şi literatura română ,Gimnaziul V.Coțofană a pregătit un recital de poezie pe versurile Lidiei Ungureanu.

Eleonora Pîntea, colega de clasă a Lidiei Ungureanu a depanat amintiri din copilăria îndepărtată. Maestrul Arsenie Botnaru a venit să o susțină pe consăteanca sa printr-un recital de muzică populară.

Cu o Scrisoare de gratitudine pentru doamna Lidia Ungureanu a venit Strungari Ana, specialist principal DCTTS din numele șefei Direcței Cultură, Turism, Tineret și Sport Drochia, Cristina Țurcanu, în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru promovarea raionului Drochia prin opera literară de o valoare incontestabilă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *