Stati Nicolina – caracteristica celui mai activ cititor.

   În aceste timpuri vitrege pentru întreaga societate,când în centru puterii este acest Coronavirus, care a lovit și mai presistă să loviască dureros în toate domeniile de activitate bibliotecile au rămas centre de informare și promovare a cărții și lecturii. În acastă perioadă vizitile și activitățile s-au redus, dar în ciuda tuturor pedicilor s-a încadrat activitatea ONLINE. Am solicitat să participăm la concursul ,,Cel mai activ cititor în cadrul Programului Național LecturaCentral. Pentru concurs am nominalizat-o pe cititoarea bibliotecii  Stati Nilcolina elevă în clasa a 7-a gimnaziul Dumitru Roman, născută la  22 mai 2007  în s.Drochia  r-nul Drochia,      în familia lui  Vitalie și Elena Stati. Nicolina este al trelea copil în familie. A frecventat grădinița și cu pași siguri a pășit, pragul școlii în clasa a I-a. Pe parcursul anilor de școală cartea a fost temelia care a contribuit la formarea unui caracter încrezut, liberă în comunicare, optimistă în realizarea viselor, atașată de literatură fantastică, citește literatura artistică, citește poezia, adoră muzica, frecventează horul bisericesc, e pasionată de dans iar biblioteca e un refugiu unde în timpul liber își alină setea de lectură, pentru a cunoaște o lume nouă,  secretele și minunățiile acestora. Și după cum ne afirmă Nicolina ,,Cu tote că colind paginile internetului, îmi place să citesc, e un îndemn de a mă afunda în interesul cărții, ca să mă simt un tot întreg și imaginar să călătoresc în lumi fantastice, că ce poate fi mai frumos decât momentul acela când te pierzi într-o carte și uiți de tine și de lumea din jurul tău. Uneori o fac pe regizorul și visez să fac cea ce doresc pe baza textului. La moment e un vis, dar mai știi în viitor voi putea să-le pun toate în practică. În aciastă lume de vise retrăesc niște sentimente de care mie dor. Mi-l imaginez pe tatal meu care a plecat în lumea celor drepți când aveam un an și opt luni. Îl cunosc și îl admir de pe fotografie, și din cele ce îmi povestește mama, sora și fratele. Îi duc lipsa, dragostea și dorul.  

     Aș vrea să-l  am alături, să mă cuprindă părintește și să-mi spună cu drag ce fată mare are tata. Mulțumesc lui dumnezeu că o am pe mama alături zi de zi, că găsește timp să savurăm și să medităm  împreună despre cartea citită, despre realizarea viselor mele.”                                     

     O elevă eminentă, o cititore activă a bibliotecii. A frecventat biblioteca de         și a citit        cărți. Una din ultimile cări citite a impresionat-o enorm. După ce   cartea Nilcolina ne-a relatat: ,,Me-am zis, că trebuie să continui să citesc, fiindă e autorul care merită să-i citesc cartea.”            A participat la activitățile culturale organizate de biliotecă.

  Îți mulțumim Nicolina căeste prietena și citiroarea bibliotecii noastre, iar cartea să-ți rămână o comoară fără preț, să-ți fie un ghid în drumul lung al vieții.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *