#Bibliotecileaducschimbareaincomunitateintimpulcrizeirefugiaților
La ședința Clubului „BOOK-uria lecturii”, s-a discutat despre un om remarcabil, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori și personalități publice din Republica Moldova – Nicolae Dabija, scriitor prolific, cu o carieră impresionantă în lumea literaturii, fiind autorul unor cărți de referință în literatura moldovenească și română.
„Și totuși cîrțile, ele rămân…” de Nicolae Dabija, o poezie profundă și emoționantă care ne amintește că într-o lume în continuă schimbare, cărțile sunt singurele elemente care rămân constante și neschimbate. Ele sunt purtătoare de cunoaștere, înțelepciune și emoție, și merită întotdeauna apreciate și prețuite. Această poezie reprezintă un omagiu adus valorilor culturale și literare, precum și un apel la păstrarea și aprecierea lor într-o lume în continuă schimbare.
De-a lungul poeziei, autorul alege cuvinte puternice și imagini sugestive pentru a sublinia importanța cărților. Prin compararea cărților cu „țărmul pietros al vieții”, Dabija ne transmite că ele sunt singurele elemente de care ne putem agăța în timpurile tulburi.Scriitorul N. Dabija ne amintește că cuvintele scrise pot fi o modalitate puternică de a păstra vie memoria și de a învăța din trecut.
Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului „Bibliotecile aduc schimbarea în comunitate în timpul crizei refugiaților” implementat de Centrul de Drept al Femeilor în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova cu suportul financiar al International Rescue Committee.
Comentarii