Serată literar-muzicală „Taină și dor în vers și cântec”

În cadrul unei serate memorabile, versurile marelui poet Grigore Vieru au răsunat cu putere și emoție, aducând în prim-plan mesajul său nemuritor:

„Noros ori clar ca o amiază

Eu sânt poetu-acestui neam.

Și-atunci când lira îmi vibrează

Și-atunci când cântece nu am

Eu sunt poetu-acestui neam.”Evenimentul moderat cu măiestrie de doamnele bibliotecare Galina Mîțu și Marina Bejan, a reprezentat un omagiu adus celui care, prin versurile sale, a știut să transforme dorul în cântec, să picteze copilăria în culori luminoase și să înalțe chipul mamei la rang de simbol sacru. Opera lui Vieru, în aparență simplă dar profund încărcată de semnificații, vibrează de sensibilitate, patriotism și credință, construind punți trainice între generații și păstrând vie flacăra dragostei pentru neam, limbă și tradiție.

Serata a reunit voci tinere și experimentate, într-un dialog artistic între generații. Tinerii Bîrlădeanu Kirill, Andriuță Ecaterina și Pînzaru Ilinca împreună cu elevele Boboiev Emanuela, Cotoneț Bianca și Pupeza Loredana, sub atenta îndrumare a doamnei Sorina Mațibon, au dat viață versurilor cu prospețime și sinceritate. Un moment aparte l-au constituit interpretările muzicale oferite de Vacaru Valeria și Adriela Bejenari, care au dat glas melodiilor pe versurile nemuritoare ale poetului.

Programul a fost îmbogățit de prezența doamnelor Emilia Surlaru, Sofia Vieru și Maria Liulica, ale căror recitări pline de sensibilitate au adăugat profunzime evenimentului. Un moment deosebit a fost oferit de Svetlana Pintea, a cărei interpretare caldă a piesei „Cântecul mamei” a emoționat întregul public, întregind atmosfera de sărbătoare culturală.

#ZiuaNationalaLecturii2025

#SăCitimÎmpreună

#LecturaCentral

#CarteaDeschisă

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *