Ședința clubului „Lumina lecturii”

#EducațiaNuAșteaptă

#SăCitimÎmpreună

#LuminaLecturii

O ședință mai puțin obișnuită a Clubului „Lumina lecturii” a fost organizată de către bibliotecarele Bibliotecii copii Drochia cu cei circa 150 de copiii din tabăra de vară „Prietenia”, de pe lîngă Biserica „Acoperemântul Maicii Domnului”, s. Țarigrad. Copiii au ascultat mai multe pilde din cărțile lui A. Silvestru „Povești pentru adulți” și „Copilul înțelept” (ultima este propusă spre lectură în Campania „Să citim împreună”).

După lectură, Preotul Ion Novac, preot al Bisericii gazdă și Preotul Afanasie de la Mănăstirea Nicoreni, invitat al întâlnirii, au tâlcuit copiilor, dar și i-au atras într-o discuție despre învățăturile culese.

Bibliotecarele au intervenit cu un joc psihologic, care le-a ajutat participanților în dezlegarea misterelor lecturilor propuse.

—————————————

Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului „Sporirea accesului la oportunități sigure, protectoare și calitative de învățare formală și non-formală pentru copiii ucraineni, strămutați temporar pe teritoriul Republicii Moldova și copiii din comunitățile gazdă prin intermediul centrelor de învățare prietenoase copiilor, ludotecilor și ludobusului”, implementat de Amici dei Bambini în colaborare cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova. Proiectul este implementat în cadrul unui parteneriat dintre UNICEF, Plan International, Amici dei Bambini și cu suportul Education Cannot Wait. Conținutul activității reprezintă responsabilitatea exclusivă a organizatorilor şi nu reflectă în mod neapărat viziunea UNICEF, Plan International și Education Cannot Wa

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *