Săptămânalul de promovare a lecturii și a cărții pentru copii

Ședința de la începutul lui februarie a Clubului de lectură „Lumina lecturii” a dat start unui eveniment pe cât de însemnat, pe atât de sensibil și important – „Săptămânalul de promovare a lecturii și cărții pentru copii”.

De data aceasta și-au dat întâlnire 2 grupe de elevi ai claselor a III-A și III-B a IP LT „Ștefan cel Mare” (învățătoare , doamnele Golban Rodica și Popovici Olesea) ,elevi ai clasei a III-D a IP LT „M. Eminescu” (învățătoare, doamna Carolina Crimincean) în sala de lectură a Bibliotecii copii Drochia, unde urma să se citească împreună cu scriitoarea și poeta pentru copii Ada Zaporojanu din creația Dumneaei.

Multe s-au întâmplat la această întâlnire… Bibliotecarele au citit cu glas tare din poeziile de suflet ale autoarei, copiii de la „Ștefan cel Mare” au recitat din poezii și au colindat cu „Colinduța”, iar cei de la „M. Eminescu” au vorbit despre impresiile rămase în rezultatul citirii cărților „Trăistuța făcătoare de minuni”, „Zdrențurică” și, desigur, și-au amintit și de Vlăstărel…

Dar, fără să ne dăm seama, toate lucrurile au ieșit din program, devenind o poieniță de amintiri și ghidușii ale copiilor, maturilor, toți devenind de o potrivă ageri și amuzați de povestirile, ce se adunau, după cum am înțeles, în trăistuța făcătoare de minuni ale protagonistei evenimentului, care s-a dovedit a fi la fel de neastâmpărată în copilărie, ba poate și mai tare, ca toată lumea, care o asculta cu gura căscată.

Apoi au urmat felicitările… De curând, Ada Zaporojanu își va sărbători ziua de naștere. Copiii i-au adus în dar, mai întâi mulțumirea pentru trudă, apoi i-au înmânat un set de desene realizate de dânșii la opera sa. Copiii de la Școala de Arte Plastice au surprins-o cu un portret, care, de asemenea au emoționat-o pe sărbătorită.

A fost o activitate la care i-a unit lectura pe copiii de la trei instituții de educație din orașul Drochia (IP LT „Ștefan cel Mare”, IP LT„M. Eminescu”, Școala de Arte Plastice Drochia) – un parteneriat sănătos dintre ele toate, dar și Biblioteca copii Drochia.

Lucrurile frumoase se fac împreună !

#LuminaLecturii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *