O Lecție de Literatură și Inspiratie: Întâlnirea fascinantă a scriitorului Vladimir Mânăscurtă cu elevii – ”Lumea Bună Adunată de-o Carte Bună”

Lume bună adunată de-o carte bună – la o lecție de română altfel- în bibliotecă.

O întâlnire a scriitorului drochian Vladimir Mânăscurtă cu elevii cl. XI de la liceul rus și profesoarele Ina Cornilov, Aliona Scutelnic, Cristina Bacalâm.

Scriitorul a relatat despre pasiunea sa pentru scris și procesul de creație, despre faptul, că fiecare roman, pe care l-a scris a fost o călătorie captivantă, îmbinând propria sa imaginație cu experiențele de viață.

Am discutat despre influențele sale literare, scriitorul dezvăluind, că fiecare carte pe care a citit a lăsat o amprentă asupra sa, contribuind la formarea unei viziuni unice asupra literaturii.

Un alt aspect fascinant al conversației a fost procesul său de creație. Autorul a descris orele petrecute cu un caiet și un pix în mână, explorând lumi și personaje noi. A vorbit despre provocările întâmpinate și momentele de împlinire când cuvintele au căpătat viață pe hârtie.

Desigur, nu a lipsit discuția despre critici și feedback. Am aflat că fiecare recenzie, fie pozitivă sau constructivă, a fost primită cu deschidere și utilizată pentru a evolua și a deveni un scriitor mai bun.

Mulțumim tuturor participanților!!!

În încheierea întâlnirii, am simțit o conexiune cu lumea sa creativă, o înțelegere a pasiunii și dedicării sale față de arta scrisului. Cu un zâmbet modest, scriitorul ne-a împărtășit un sfat: „Fiecare cuvânt contează. Scrie cu inima și lasă-ți imaginația să zboare.”

Prieteni, azi, în incinta Biblioteca publică raională Drochia ”Iulian Filip”, am avut parte de o întâlnire cu elevii claselor a 11-a, de la Русский Теоретический Лицей №3. Întâlnirea a fost organizată de bibliotecă, la care au participat și profesorii. Am avut o deosebită plăcere să vorbesc în fața acestui public tânăr și să ne descoperim reciproc. A fost un dialog de excepție, unde am fost abordat cu întrebări interesante, dar și provocătoare, fapt ce m-a făcut să divulg, în premieră, unele detalii și noutăți din viața mea, dar și despre lucrările mele ce urmează. Am abordat tema lecturii și comparația cu filmele (care la fel sunt pasiunea mea). Am discutat diferența între filme și cărți, prin astfel de dialoguri provocându-i la citire pe cei care încă nu au așa preferințe.

S-a primit că, întâlnirea noastră a fost în loc de lecțiile de Limba și Literatura Română, așa că azi am fost profesor (într-o oarecare măsură).

Și să fiu sincer, pe parcurs, mi s-a părut că educația non-formală, totuși, este benefică. M-am simțit aproape de elevi, iar ei au prins gustul dezbaterii, al întrebărilor formulate la obiect, al curiozității exprimate elegant. La capitolul întrebărilor, ei au fost o sursă nebănuit de inepuizabilă, dar din păcate timpul nostru a fost limitat.

Mă bucur nespus de mult că elevii au fost atât de activi și captivați de discuție și s-au arătat interesați de literatură și despre detaliile care stau în spatele scrisului. Sper că am reușit să deschid pentru ei niște porți în lumea cărților.

Emoțiile care se produc la astfel de întâlniri, dovedesc că nu sunt inutile contactele directe, sau cum s-ar numi mai modern “Off-line”, între autori și cititori.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *