„O carte – un desen”

Biblioteca Copii Drochia își așteaptă participanții în proiectul „O carte – un desen”.

Dan Staver, 9 ani, este primul concurent în proiect, cu lucrarea „Două mâțe și un motan” după poezia lui Ianoș Țurcanu cu același titlu din culegerea „Dansul florilor”.

Ilie Balan-Maslii este un cititor fidel al bibliotecii noastre și un adorator al scriitoarei Ada Zaporojanu. Dovadă – desenul la fabula „Veverița și cioara” din cartea „După faptă și răsplată”

Inspirată de cartea A. Zaporojanu „Prin bunătate spre dăinuire”, Bianca Maslii-Balan ne prezintă noul ei desen la poezia „Unde e căsuța ta” din această culegere.

Vitalina Bejenari este elevă a clasei a 3-D, IP LT „M. Eminescu” Drochia. Este un cititor activ al Bibliotecii copii Drochia și în perioada de vară. A fost prezentă și la „Lecturile Gustoase”, împreună cu prietenii săi de la CCC Drochia, iar astăzi, în cadrul Campaniei „O carte – un desen”, ne prezintă desenul său la poezia lui P. Cărare „Fluturașul” din cartea „Poezii pentru copii”.

Rusnac Loredana (elevă a clasei a 2-B a IP LT „M. Eminescu”) este o cititoare activă a bibliotecii noastre, cu atât mai mult că, zi de zi, frecventează și tabăra de vară la CCC Drochia, unde, ajutată de conducătorii de cerc ai instituției, a reușit să realizeze și un mic desen la poezia „Cântecul fluturelui” din culegerea „Comoara străbunilor”(folclor românesc)

„Măsuța fermecată, măgarul de aur, bâta din desagă” este titlul poveștii lecturată de către cititorul nostru Ștefîrță Nichita, elev al clasei a 3-D a IP LT „M. Eminescu”, participant în campania „O carte – un desen”, lansată de Biblioteca copii Drochia .

Campania „O carte – un desen” a finisat cu succes. Biblioteca își așteaptă participanții pentru a-și primi diplomele de merit. Unii din ei le-au ridicat deja, fapt pentru care îi felicităm și le urăm noi succese. Printre ei sunt: Bianca și Ilie Maslii-Balan, Ștefîrță Nichita, Rusnac Loredana, Bejenari Vitalina, Codrițchi Daria, elevi ai LT „M. Eminescu” Drochia, Alexandru Pravdaniuc, Cobîlaș Vladimir, Liceul Rus nr. 3, Staver Dan, LT „C. Negruzzi” or. Chișinău, Gabi Bejan, LT „M. Eminescu” or. Chișinău, Delia Albu, Chișinău ș.a.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *