Lilu în vizită la Biblioteca Copii Drochia

Să ne cunoaștem persoanele notorii ale raionului nostru este unul din obiectivele prioritare ale Proiectului „Acasa spiritului nostru”, ghidat de DCTTS Drochia, în realizarea căruia este implicată și Biblioteca pentru copii Drochia. În acest context s-a încadrat activitatea cu genericul „Revenire acasă”, invitatul special al căreia a fost Lilia Ojovan, jurnalistă, prezentatoare TV, cunoscută sub pseudonimul Lilu.

Originară din satul Țarigrad, Lilu ne-a vizitat la solicitarea unui grup de elevi ai IP Gimnaziul „I. Creangă”, membri ai Cercului „Geografia plaiului natal” de la Centrul de Creație a Copiilor Drochia, grupul-țintă al SMB „Plai natal” al Bibliotecii pentru copii Drochia. E de remarcat faptul, că acești copii sunt de acum cunoscuți nu doar în satul lor, dar și în afara limitelor satului natal, în calitate de grup cu genericul „Plai natal”, fiind participanți la mai multe activități culturale și concursuri raionale și republicane.
Astăzi e despre ei și Lilu. O întâlnire de suflet cu eroina îndrăgită, care, pe parcursul unui ring prietenos de întrebări ale curioșilor, le-a povestit despre profesia și realizările proprii, deschizându-le unele secrete ale jurnalismului. Ba chiar au și provocat-o într-un șhou „Șapte țărigrădeni au zis”, realizat cu mult umor și dispoziție la maxim pentru toți participanții. Iar la final o sesiune de autografe…
Copiii au primit o lecție de viață, o inițiere în profesie, așa cum cineva din ei și-a exprimat dorința de a profesa în jurnalistică. Aici se poate remarca talentul Afinei Mocan și al Vitalinei Babii de a modera serviciul modern de bibliotecă „Învățăminte din vorbă cu minte”, de a realiza un interviu cu niște oameni interesanți, așa cum a fost cu mai mulți consăteni, care se deosebesc prin calitățile lor sau prin aportul lor în anumite domenii. Sunt de lăudat și calitățile actoricești ale Mirelei Ceban, Matei Manea, Renado Bejan, Mihai Dediu, Timur Ojovan și Anastasiei Bejenari. Iar Cornelia Zagorcea ne dă speranțe ca interpretă de muzică. Tot ei au fost și autorii câtorva publicații în presa periodică de eseu și poezie dedicate baștinei, plaiului natal. Deci, posedând de pe acum unele mici practici în domeniul preferat, sperăm în scânteierea a noi steluțe, provenite de la Țarigrad.
E bine și e frumos atunci când un parteneriat bun, în cazul nostru e vorba de cele trei instituții de stat numite în context, dă roade frumoase. Cuvinte de mulțumire merită Lilia Ojovan care a acceptat invitația, dar și pentru timpul relaxant de care am avut parte în compania ei, precum și invitatele Rodica Ojovan, directoarea, Gimnaziului „I. Creangă” din Țarigrad, Svetlana Dolghieru, metodistă la Centrul de Creație a Copiilor Drochia.

Silvia ZAPOROJAN, director-adjunct,
Nina BEJAN, bibliotecară, Biblioteca pentru copii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *