Lansarea romanului „Rochie de zăpadă” de Marinela Lungu

Nimeni, dar absolut nimeni nu poate măsura câte lacrimi și câte zâmbete adună un scriitor într-un pix, înainte de a-l umple cu cerneală și a începe să scrie, pentru ca mai apoi să reușească să însuflețească o coală albă de hârtie…” (Marinela Lungu)

Astăzi, în Biblioteca publică raională Drochia ”Iulian Filip” a avut loc lansarea romanului „Rochie de zăpadă” autor Marinela Lungu, activitate organizată de BPR „Iulian Filip” În parteneriat cu Direcția Cultură Turism Tineret și Sport – doamna Cristina Țurcanu, Direcția Învățământ – doamna Silvia Reșetnic și Centrul de Tineret Drochia.

Romanul “Rochie de zăpadă” se clasează în Top-ul celor 10 mai citite cărți ale anului 2021 – este o poveste pe cât de dulce, pe atât de amară și vine cu o abordare profundă asupra existenței noastre pe pământ: cine suntem? Care ne sunt nevoile primordiale? Ce contează cu adevărat în viață? Ce rol are familia? Ce rămâne când plecăm? Mai mult decât atât, este despre Omul universal la toate vârstele, și neapărat- despre valorile primordiale. EA nu mai crede în fericire și nici în puterea de a ferici pe cineva. A rămas cu sufletul naufragiat într-o iarnă de demult. Deși prezentul pare să-i ofere tot ce și-ar dori un om: un post de muncă, o reputație, o casă, bani, o fiică, respectul celor din jur și asigurarea viitorului, totuși ea nu trăiește în acest prezent, ci în trecutul care i-a sfărâmat toate visurile. Nici măcar loc pentru dragoste nu mai e în inima ei. Un roman despre puterea dragostei de a învinge până și cea mai grea și mai dureroasă iarnă.

Mulțumim scriitorului Vladimir Mânăscurtă pentru prezență, elevilor de la IPLT „Mihai Eminecu” Maxim Postovan, Aliona Cociorvă, Ina Strâmba și Munteanu Anghelina pentru implicare în prezentarea romanului, precum și elevelor de la IPLT „BP Hașdeu” Valută Ilinca și Anastasia Zaporojan pentru coloana sonoră a evenimentului, precum și doamnei Ala Bugai redactor-șef Glia Drochianå pentru mediatizarea evenimentului.

Evenimentul a încheiat cu o discuție de suflet unde publicul i-a oferit domnișoarei Marinela Lungu întrebări.

Acolo unde se face dreptate, acolo unde se iartă și acolo unde se lasă în spate trecutul, pentru a oferi prilej viitorului și unui nou început, acolo poate să existe fericirea!”

Astăzi, în Biblioteca Publică Raională Drochia ”Iulian Filip” a avut loc lansarea romanului „Rochie de zăpadă” autor Marinela Lungu. În cadrul evenimentului au participat tinerii de la Centrul de Tineret Drochia, Ilinca Valuta și Anastasia Zaporojan , interpretând melodii de dragoste, despre mama… Și sorbind cu nesaț din trăirile și povețele scriitoarei.

După cum ne-a povestit autoarea: “Această carte a fost salvarea ei și a fost scrisă pentru a face lumină, cu toate că a fost întuneric în interiorul ei atunci când o croia… O croia asemeni unei rochii de zăpadă.”

Acest roman sperăm sa fie o lecție de viață atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *