Întîlnire cu Aurelian Silvestru

,,Dacă vrei să- ți vezi chipul, priveşte- te în oglindă.

Dacă vrei să- ți vezi sufletul, priveşte înapoi şi vezi ce urme laşi”.

Ieri,la Biblioteca Publică Raională ,,Iulian Filip”, într- o atmosferă caldă la propriu şi figurat l- am redescoperit pe scriitorul Aurelian Silvestru, mi s-a părut mai mult un duhovnic, un tămăduitor de suflete, un fel de mesager dintre noi,muritorii de rînd şi Dumnezeu.

Maestre, fiți sănătos,iar noi vom ava grijă să vă punem la lucru,citind,studiind şi analizînd opera dvs absolut fantastică!

Poate că ne uităm în obiective diferite, dar mereu în aceeași direcție. E ceea ce caracterizează prietenia adevărată. Când prietenesc profesorii, numaidecât au valori și idealuri comune în viață și activitatea didactică. Cu afirmația pedagogului și scriitorului Aurelian Silvestru: „Şcoala nu trebuie să producă oameni mari, ci oameni buni…” suntem unanim de acord.

„Sinonimul creativităţii este lupta, noul, neodihna. Însă o a doua natură a omului este obişnuinţa care înseamnă linişte, comoditate, inactivitate. Oricine are dreptul să aleagă, nu-i aşa?” (Aurelian Silvestru)

Am ales azi, în plină vacanță și concediu să lăsăm un pic pomul de cireș, tufele de zmeură și orice alte activități sau „inactivități” și să venim la întâlnire cu scriitorul Aurelian Silvestru. Am venit cu drag de carte, dor de cei prezenți și speranța de a auzi vorbire românească frumoasă, cuvinte bune, îndrumări (de lectură și viață), altfel spus „fărâme de suflet”. Am venit la un atelier de discuție nonformal, într-o după-amiază de zi toridă, la bibliotecă, în răcoare și între cărți, printre Oameni.

PS: Și da, am venit ca să putem scrie un răspuns convingător la un eventual item la examenul de bacalaureat la LLR despre impactul întâlnirilor cu oameni remarcabili, făcând referință la propria experiență.

În creația sa sunt valorificate și protejate cu sfințenie bunătatea, dreptatea, demnitatea, credința, dragostea, familia și patriotismul. Fiece volum scris de Aurelian Silvestru merită citit cu pixul în mână. Îţi doreşti să conspectezi fiecare frază, fiecare cuvânt. Or, toate sunt pline de înțelepciune.

Aurelian Silvestru s-a născut să făurească şi să promoveze binele pentru fericirea tuturor.

„O carte bună prezintă realitatea ca pe o poveste, iar povestea – ca pe o realitate”- acesta a fost laitmotivul pe care s-au axat discuțiile dintre scriitor și profesoarele Marina Lefter, Viorica Rusanovschi, Sofia Vieru ș.a.

Mădălinea Țurcanu a citit fragmentul – Detaliile din „Fărâme de suflet”, iar Adriela Bejenari și Ilinca Văluță au interpretat cântecele „Avem nevoie de părinți” și „Îndemn la unire” din volumul de cântece „Victoria speranţei” (muzica şi versurile aparţin autorului), care se bucură de o popularitate mare, atât în Republica Moldova cât şi în România.

A fost un dialog de suflet între autor și publicul prezent la întâlnire.

Șefa DCTTS – Cristina Țurcanu i-a înmânat testimoniu de noblețe în semn de recunoștință pentru creațiile sale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *