În săptămâna dedicată memoriei Holocaustului, drochienii sunt invitați la film

În săptămâna memoriei Holocaustului, orașul Drochia se pregătește să găzduiască un eveniment deosebit la Biblioteca Publică Raională „Iulian Filip”. În data de 26 ianuarie, la ora 15:00, locul de cultură se transformă într-un refugiu al poveștilor de viață, paginilor de istorie, nedreptății și evenimentelor ce nu vor fi uitate.

În incinta bibliotecii va avea loc proiecția filmului „Se numea Sarah”, o poveste cutremurătoare și sensibilă ce aduce în prim-plan două familii unite de un secret teribil. Acest film, bazat pe romanul cu același nume al autoarei Tatiana de Rosnay, este un portret al rezistenței umane și al puterii memoriei în fața atrocităților Holocaustului.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Consiliul Raional al Tinerilor din Drochia și Centrul de Dezvoltare Durabilă și Inovare Civică. După proiecția filmului, participanții vor avea oportunitatea să se alăture unei discuții profunde despre cartea care a inspirat filmul.

Într-o seară cu adevărat specială, biblioteca noastră s-a transformat într-un sanctuar al filmului, oferind o experiență cinematografică unică pentru comunitatea noastră.

„Se numea Sarah” este una dintre numeroasele scrieri ecranizate care abordează tema Holocaustului.

Este povestea înduioșătoare a două familii unite de un secret teribil, dar și o tulburătoare pagină de istorie: Tatiana de Rosnay descrie un episod real din Franța aflată sub ocupație și rupe tăcerea care înconjoară un subiect dureros, uneori chiar tabu, din istoria francezilor.

După proiecție, au avut loc discuții intense ,tinerii au împărtășit impresii, au analizat personaje și au dezbătut subtilitățile filmului.

Vrem să mulțumim tuturor celor care au participat , îndeosebi Consiliului Raional al Tinerilor din Drochia pentru colaborare. Biblioteca noastră este a voastră, iar astfel de experiențe culturale ne unesc și ne întăresc legăturile.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *