„Fărâme de suflet” de Aurelian Silvestru

La BPR „Iulian Filip” în cdrul clubului de lectură „BOOK-uria lecturi” în Spațiul sigur adolescentele au dicutat cartea „Fărâme de suflet” de Aurelian Silvestru, o carte adresată tinerilor, adolescenților, dar și adulților; o carte din care fiecare are ce învăța despre valorile umane:cum se modifică valorile sau cum se construiesc anumite relații umane. Bunătatea, Credința, Speranța, Încrederea, Milostenia, Dragostea – calități de care au nevoie tinerii în devenire pentru a reuși în cl mai înalt domeniu al vieții sociale – Omenia. Fiecare din aceste fărâme de suflet constituie o veritabilă lecție de viață, atingând cele mai sensibile strune omenești.

Pe tot parcursul vieţii pământeşti trebuie să trăim cu credinţă şi onestitate, pentru că a fi receptiv din punct de vedere spiritual, înseamnă să primeşti mereu noi impulsuri, care te îmbogăţesc şi îți împlinesc viața!…

Astăzi, mai mulți tineri s-au adunat, în cadrul noului proiect „Clopotnița – sunet ce zidește” alături de părintele Afanasie de la mănăstirea Sfântul Proroc Ilie din Nicoreni și voluntarii săi, să discute despre cele mai valoroase calități omenești: Bunătatea, Credința, Speranța, Încrederea, Milostenia, Dragostea – calități de care au nevoie tinerii în devenire, pentru a reuși în cel mai înalt domeniu al vieții sociale – OMENIA.

În centrul discuției s-a aflat cartea „Fărâme de suflet” de Aurelian Silvestru, o carte adresată tinerilor, adolescenților, dar și celorlalte vârste, pentru că e o carte din care are fiecare ce învăța, și anume textul „Detaliile” lecturat de Ilinca Văluță de la IPLT „B.P. Hașdeu”.

La activitate au fost prezenți și părintele Ion de la biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Țarigrad, părintele Serghei de la biserica „Sfântul Pantelemon și Sfântul Serafim” din Sângerei, precum și părintele Constantin de la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Recea, care au binecuvântat începutul acestui proiect și au ținut predici interesante.

Sincere mulțumiri profesoarei Olesea Gheletiuc de la IPLT „Ștefan cel mare” pentru colaborare.

Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului “Bibliotecile aduc schimbarea în comunitate în timpul crizei refugiaților” implementat de Centrul de Drept al Femeilor în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova cu suportul financiar al International Rescue Committee.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *