“Explorând Lumina Literaturii: Jurnalul unei Zile de Noiembrie la Evenimentul ‘LecturaCentral’ 2023 alături de Maria Cojocaru”

Această zi de noiembrie am petrecut-o alături de dna Maria Cojocaru în cadrul evenimentului de totalizare al Programului Național “LecturaCentral”, ediția a VI-a, 2023.

Mă bucur că eseul scris, dar și implicarea mea în activitățile bibliotecii au fost apreciate prin decernarea Testimoniului de laureat la Concursul “Cel mai activ cititor”.

O oportunitate deschide ușa spre alte noi oportunități! Iată că acest eveniment a reprezentat un prilej de a delecta publicul, printre care și scriitori, cu compozițiile mele proprii la chitară. E înălțătoare emoția și căldura pe care le-am simțit!

Pe această cale îmi exprim gratitudinea către Biblioteca publică raională Drochia ”Iulian Filip”, pentru susținere necondiționată și încredere! Mizez pe o colaborare fructuoasă în continuare!

Programul Național LecturaCentral și-a desemnat câștigătorii

Astăzi,02 noiembrie, La Biblioteca Națională a Republicii Moldova a avut loc festivitatea de totalizare a rezultatelor Programului Național ,,LecturaCentral” ediția a VI-a.

Prima parte a evenimentului a inclus Gala Laureaților Concursurilor Naționale din cadrul Programului Național ,LecturaCentral” ediția a VI-a, și prezentarea rezultatelor privind Inițiativa „Lectura ne unește”.

Sîntem mîndri de rezultatele obținute de Biblioteca Publică Raională ,,Iulian Filip” manager, Maria Cojocaru ,dar şi de succese obţinute de beneficiarii bibliotecii.

Concursul ,,Cel mai activ Cititor” .

Testimoniu de laureat, Locul I a fost obținut de Adriela Bejenari.

Concursul ,,Lumina din jurul cărții: Cel mai original club de lectură” .

Testimoniu de laureat- Locul I a fost obținut de Biblioteca Publică Raională ,,Iulian Filip” director Maria Cojocari, pentru Clubul Book- uria Lecturii- Lumea cărților- Scriitori îndrăgiți.

Concursul ,,Cel mai reuşit serviciu privind implicarea bibliotecii în promovarea obiectivelor de dezvoltare durabilă”

Testimoniu de laureat- Locul III , Biblioteca Publică Raională ,,Iulian Filip” ,bibliotecar principal Galina Mîțu, pentru serviciu de bibliotecă ,,O lecție de română altfel- în bibliotecă, Educaţie de Calitate.

Gala Laureaților „Top-ului celor mai citite 10 cărți, editate în 2022”.

În acest top a intrat şi romanul ,,Coborînd în sus” de Vladimir Manascurta

Sondajul s-a desfășurat on-line, în perioada 28 iunie – 31 august 2023, în parteneriat cu Camera Națională a Cărții a Republicii Moldova, cu sprijinul bibliotecilor publice din cadrul Sistemului Național de Biblioteci și a rețelelor de librării Librarius, Cartier și Cărturești.

Concursurile naționale din cadrul Programului Național LecturaCentral sunt organizate anual de Biblioteca Națională și susținute de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, în colaborare cu Comisia Națională a Republicii Moldova pentru UNESCO.

Aducem sincere felicitări drochienilor noştri Adriela Bejenari şi scriitorul Vladimir Mînăscurtă, Bibliotecii Publice raionale ,,Iulian Filip” ,director Maria Cojocari pentru rezultatele şi premiile obținute!

Vă dorim succese şi realizări frumoase în continuare!

Mîndri de ai noştri!

Mulțumim membrilor juriului pentru înalta apreciere Biblioteca Națională, Ministerul Culturii din Republica Moldova.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *