Campania națională „Să citim împreună” astăzi și-a marcat traseul prin Biblioteca copii Drochia. Autoarea lui „Doggy”, scriitoarea Maria Pilchin, însoțită de dna Maria Harea, dir, adj. Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” ne-au purtat cu grijă și mult spor în lumea prietenilor cărții și lecturii. Cele două generații de cititori, elevii clasei a III-D a IP LT„M. Eminescu” ( înv. Carolina Crimincean) și elevii clasei a VI-a a IP Gimnaziul „Ion Creangă” Țarigrad (ghidați de profesoara de limba. română și bibliotecara Bibliotecii copii Drochia doamna Tatiana Gurmeza) au citit cu interes sporit cartea, așa că au avut despre ce discuta între ei, iar în anumite situații, apelau și la părerea scriitoarei, care le răspundea cu mare drag și seriozitate întrebărilor adresate.
Am asistat la dezbaterile cărții amintite cu mare interes urmărind mersul activității și ținând din scurt șirul de idei propuse de către autoare, dar atât de diferit explicate de către participanți.
Și fiindcă mama este candela familiei, a cărei zi o marcăm astăzi, Cornelia Zagorcea, elevă a clasei a VII-a, ne-a dăruit un frumos cântec în interpretarea ei.
E frumos când cartea reușește să ne adune împreună, chiar fiind de vârste diferite…
Campania Națională Să citim împreună
Doggy a fost la Drochia de Ziua Internațională a Familiei…
Inițial am ajuns la Ochiul Alb. Un sat frumos, cu oameni demni, copii minunați și talentați.
Un dialog fain cu acei copii, care pe final mă tot întrebau despre carte, personaje, întâmplări din povestire și din viața autoarei și păreau că nu ar dori să se termine evenimentul. Asta mă bucura!
Mulțumiri bibliotecarelor din sat, profesoarelor, asistentei sociale, primarului, dl Vitalie Munteanu, care a achiziționat cărți pentru campanie și a și venit la eveniment (tânăr, frumos și proactiv)!
Gratitudine pentru delicata Nellea, bibliotecara din sat, pentru directoarea bibliotecii, dna Larisa Ababii, o profesionistă, și pentru profesoara Elena Rusu care știe să își motiveze elevii să citească.
Maturi cărora le pasă de copiii lor!
Apoi am ajuns la Biblioteca Publică Raională “Iulian Filip”, Filiala Copii din Drochia.
Elevi din orașul Drochia și din satul Țarigrad.
Clasa a 3-a și clasa a 6-a.
Eram curioasă să văd ce vor face cei de la școala primară.
Brianți!
Descătușați, cu spirit analitic. Vii. Se datorează învățătoarei lor minunate, dna Carolina Crimincean…
Cei din gimnaziu, dialogali, cu spirit critic, cu întrebările aplicate. Vine și dinspre profesoara lor, dna Tatiana Gurmeza. Un pedagog adevărat, o profesoară de zile mari.
Un mulțumesc special dnei Nina Bejan, bibliotecar principal! Argint viu
Copiii cu spirit european! Pentru că adulților le pasă!
După asta am ajuns la o avanpremieră la Teatrul Național “Vasile Alecsandri” din Bălți. Un produs teatral memorabil realizat de Alexandru Cozub. Despre asta voi povesti mâine într-o altă postare.
Maria Harea, sunteți de luat acasă și de pus la rană!
O zi plină de sensuri!
P.S. Urcăm după evenimentele din Drochia în BiblioBus să plecăm spre teatrul bălțean și șoferul nostru minunat, dl Grigore, zice: am citit Doggy, cât ați fost voi în cele două evenimente. E o carte tristă, dar bună. Eu – topită. Nu îi oferisem cartea. A găsit el o carte și a citit-o aproape pe furiș să vadă pe cine duce de vreo două luni prin republică…
Toate reacţiile:
11Biblioteca Mîndîc, raionul Drochia şi alţi 10
Cărțile mereu ne influențează într-un fel anume…
Ziua de astăzi, o consider a fi una din acele, pe care o voi putea adăugă în ,,Borcanul cu momente fericite!”
Prin intermediul temei abordate (Booluyng-ul) în cartea ,,Doggy” de Maria Pilchin, a relațiilor personale între diferite categorii de vârste, nouă cititorilor, nu ne rămâne decât să luăm aminte din cele citite și să promovăm relațiile frumoase- umane în această lume destul de confuză.
Mulțumim mult, stimata D-nă scriitoare! Aveți tot respectul!