Cum Dumnezeu lucrează prin oameni.

Am să vă mărturisesc o istorie, despre cum Dumnezeu lucrează prin oameni

Într- una din zilele lui septembrie primesc un apel telefonic.

– Alo, doamna Cristina?! Bună ziua! Sînt părintele Afanasie.

– Da, Bună ziua, părinte! Răspund eu, mirată de sunetul neașteptat.

– Aș vrea să vin la dvs, să discutăm despre un proiect.

Da,părinte,sînt mereu deschisă să discut cu oamenii care vor să schimbe spre bine lucrurile în societate. Vă aștept cu drag, în birou.

Sfioasă, oarecum l- am întîmpinat pe părintele Afanasie, și tot am stat la discuție vre- o 3 ore dacă nu mai mult. Am pus la cale desfășurarea proiectului împreună cu Biblioteca publică raională ,,Iulian Filip” și Biblioteca copii din or.Drochia. ( despre acest proiect care deja se desfășoară vă povestesc în altă postare).

Și ne- am luat rămas bun creștinește cu promisiunea că ne mai vedem.

Tot în acele zile din septembrie, traversînd o perioadă destul de grea,eram în birou. Moralul la pămînt( acele stări cînd îți vine să lași totul baltă)

Ce credeţi… Se deschide uşa și în ușă cu un chip senin apare Părintele Afanasie, văzîndu- l am bufnit într- un hohot de plîns fără să vreau. Atunci am avut o discuţie de suflet cu acest slujitor al Domnului şi dumnealui mi- a zis:

Căderea sufletească,deznădejdea, ( a cădea cu duhul) vorba părintelui, este un păcat, deaceea în acele momente de cădere trebuie să ne rugăm mai mult și să medităm cu noi înșine, să vorbim cu Dumnezeu, pentru că doar în acele discuţii cu Domnul vom găsi răspuns la toate întrebările… Multe am mai vorbit, dar după aceste discuţii am simţit o lumină în suflet.

Tot dintr- o vorbă în alta îi spuneam părintelui că avem o sală la biblioteca pentru copii care necesită reparaţii, că devizul de cheltuieli ajunge la 200.000 mii lei și tot aşa mă jăluiam că nu avem bani de reparaţii… Părintele mă asculta,tăcea și la urmă zice: Totul e în voia Domnului!!!

Trece cîteva zile și mă sună doamna Silvia Zaporojan , fericită nevoie mare, anunţîndu- mă că Părintele Afanasie își asumă responsabilitatea să ne facă reparaţie în sala de lectură a Bibliotecii copii Drochia.

Ce să zic: Azi am fost la biblioteca copii în sala de lectură, proaspăt reparată și dotată cu mobilier.Acolo era și Părintele Afanasie… senin,modest, cumpătat la vorbă. L am strîns în brațe și i- am mulțumit zicîndu- i:

– Părinte,Dumnezeu lucrează prin oameni, Vă mulțumesc din suflet!

Părintele mi- a răspuns:

Doar bunului Dumnezeu trebuie să- i mulțumim!

Totuși… Părinte Afanasie, Vă mulțumim!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *