„Clopotnița – sunet care zidește”.

Ședința ordinară a proiectului „Clopotnița – sunet care zidește” cu preotul Afanasie de la Mănăstirea Sfântul Proroc Ilie din Nicoreni.

În discuție – opera druțiană, un izvor nesecat de omenie, bunătate și credință. Cu fiecare zi trecută după trecerea lui Ion Druță în neființă, devine tot mai clară măreția lui, valoarea sa pentru cultura națională, dar și mondială. Trăim într -o eră a schimbărilor accelerate, în care omul, precum o insulă, se izolează de cei apropiați, închizând ferestrele sufletului, preferând să rămână singur în fața problemelor sale. Suntem captivi ai propriilor preocupări și prea rar revenim la ceea ce trebuie să însemne Viața: Binele, Adevărul, Bunătatea, Credința.

Invitați: preotul Andrei Perju de la biserica „Sfântul Cuvios Serafim de Sarov”, Ptotoiereul Teodor Domnița de la biserica „Nașterea Maicii Domnului” s. Nihoreni r-nul Râșcani, preotul Ioan Popovici de la biserica din Șurii Noi, care au vorbit despre importanța moralei creștin- ortodoxe în educarea tinerei generații, elucidând conținutul discuției cu pasaje din Sfintele cărți.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *