Ce este un FabLab?

FabLab (Fabrication Laboratory) este un spațiu de lucru și învățare creat pentru a permite oamenilor să creeze și să inoveze prin intermediul tehnologiei digitale și a echipamentelor de fabricație. Aceste laboratoare sunt dotate cu echipamente și instrumente precum imprimante 3D, mașini de tăiat cu laser, echipamente de prelucrare a lemnului și metalului, roboți și alte tehnologii digitale.

Scopul principal al unui FabLab este de a oferi acces și resurse pentru a permite utilizatorilor să-și transforme ideile în realitate prin prototipare rapidă și fabricație digitală. Aceste laboratoare sunt deschise comunității și promovează colaborarea și partajarea cunoștințelor.

FabLab-urile sunt cunoscute pentru abordarea deschisă și participativă, încurajând oamenii să-și împărtășească cunoștințele și să colaboreze la proiecte comune. Acestea încurajează gândirea creativă, inovația și dezvoltarea abilităților practice în domeniul tehnologic.

FabLab-urile au apărut inițial ca o inițiativă a Centrului pentru Tehnologie și Design din cadrul Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT) în anii 2000. De atunci, conceptul s-a răspândit în întreaga lume, existând acum FabLab-uri în diverse comunități, instituții educaționale și organizații de cercetare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *