Cancerul de col uterin și cancerul mamar

Cancerul mamar este cel mai frecvent cancer la femei din întreaga lume. La fiecare trei minute, o femeie este diagnosticată cu cancer la sân şi la fiecare 14 minute o femeie moare din cauza cancerului la sân. Ceea ce înseamnă că una din opt femei, în lume, moare răpusă de cancer la sân.

Cancerul mamar este o problemă de sănătate la nivel mondial, fiind cel mai frecvent tip cancer și principala cauză de deces prin cancer la femei. Pentru prevenirea acestei maladii un rol primordial îl are informarea, oportunitate unică pentru a atrage atenția asupra ceea ce poate fi făcut pentru a preveni cancerul, pentru a salva milioane de vieți prin diseminarea informațiilor referitoare la această boală.

La BPR „Iulian Filip” a avut loc un atelier de informare și sensibilizare publică, pentru a chema femeile să efectueze regulat testul citologic de prevenție și să-și păstreze sănătatea. Informațiile despre cancerul de col uterin și cancerul mamar au for prezentate femeilor participante de către Svetlana Nicov, medic ginecolog la Centrul „Ana” și Liliana Moroșan, medic de familie, Centrul de Sănătate „A. Manziuc” Drochia.

#Bibliotecileaducschimbareaincomunitateintimpulcrizeirefugiatilor

Promovează postarea

2020

3 distribuiri

Îmi place

Comentează

Distribuie

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *