Bibliotecara anului 2018

Liga Bibliotecarilor din R. Moldova şi Biblioteca Naţională, începând cu 2010, anual organizează, de Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor și de Ziua bibliotecarului, Gala laureaților premiilor naționale GALEX.

Maria COJOCARU
Maria COJOCARU

Premiile Naționale GALEX sunt decernate anual pentru a aprecia meritele celor, care s-au remarcat prin susținerea și promovarea bibliotecilor, a cărții și a lecturii în Republica Moldova. Premiul național GALEX a fost decernat mai multor personalităţi şi oameni de valoare. Printre aceştea a fost şi Maria Cojocaru, directoarea Bibliotecii Publice raionale „Iulian Filip” din Drochia, cu menţiunea „Cel mai bun bibliotecar al anului printre bibliotecile sistemului național de biblioteci”, dânsa aducând Premiul Naţional şi trofeul GALEX la Drochia.
Angajaţii instituţiei drochiene au demonstrat, că biblioteca este o școală de creație pentru multe generații, iar bibliotecarii, semănători de lumină şi adevăr, le altoiesc, cu grijă şi înțelepciune, în sufletele celor ce le păşesc pragul, aici, unde CARTEA este REGINA tuturor începuturilor.

Glia Drochiană Nr. 18 (950) 24 mai, 2019

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *