Clubul de Lecturi Creștine „Lecturile Sufletului”

„Dacă în antichitate literature, încă de la începuturi, era axată pe virtuțile cardinal – Binele, Frumosul, Adevărul și Dreptatea-, cu fiecare secol vedem că discursul literar însumează cele patru virtuți în binomul „etică și estetică”.

Moni Stănilă

Aceste rânduri sunt extrase din „Cuvânt – înainte” la cartea lui A. Silvestru „Copilul înțelept”, care a sevit ca punct de discuție despre virtuțile omenești. Am lecturat împreună textul „Medaliatul” și am vizionat lecura pildei „Două orașe” (din aceiași carte), din cadrul Clubului de Lecturi Creștine „Lecturile sufletului”. Participanții s-au dat cu părerea despre importanța virtuților omenești și impactul lor asupra vieții în toate zilele.


Clubul de lecturi creștine „Lecturile sufletului” și-a ținut o ședință de rând despre comorile-virtuți ale sufletului omenesc. De data aceasta participanții au lecturat lucrarea lui A. Silvestru „Fereastra”, apoi, în cadrul unui atelier de creație, au montat un filmuleț. Vă propunem spre vizionare produsul activității, care a fost realizat sub egida voluntarilor clubului – prima parte.

Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului „Sporirea accesului la oportunități sigure, protectoare și calitative de învățare formală și non-formală pentru copiii ucraineni, strămutați temporar pe teritoriul Republicii Moldova și copiii din comunitățile gazdă prin intermediul centrelor de învățare prietenoase copiilor, ludotecilor și Ludobusului”, implementat de Amici dei Bambini în colaborare cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova. Proiectul este implementat în cadrul unui parteneriat dintre UNICEF, Plan International, Amici dei Bambini și cu suportul Education Cannot Wait. Conținutul activității reprezintă responsabilitatea exclusivă a organizatorilor şi nu reflectă în mod neapărat viziunea UNICEF, Plan International și Education Cannot Wa

#EducațiaNuAșteaptă

#SeptembrieNiciOZiFărăLectură

#SăCitimÎmpreună

#ClubulLecturileSufletului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *