40 de ani de pasiune și devotament

Într-un peisaj automnal al ultimei luni de toamnă venim să marcăm o aniversare deosebită, unică și în contextul republican – 40 de ani în aceeași funcție – managerul bibliotecii publice raionale „Iulian Filip” Drochia– d-na Maria Cojocaru.

 Patru decenii de muncă dedicată, pasiune și angajament în slujba cunoașterii și culturii reprezintă o realizare remarcabilă, iar impactul pe care l-a avut asupra comunității noastre este de necontestat. În calitate de director, a fost farul care a ghidat echipa noastră, aducând schimbări pozitive și inovație în lumea bibliotecii.

Viziunea  și eforturile ei au transformat biblioteca noastră într-un sanctuar al cunoașterii, într-un loc care nu doar găzduiește cărți, ci împlinește visuri, inspiră minți și oferă resurse pentru toți cei dornici de a învăța și a descoperi. Doamna Maria este o sursă de inspirație pentru întreaga echipă și pentru toți cei care au avut privilegiul să colaboreze și să beneficieze de experiența sa.

De-a lungul anilor, prin corectitudinea, respectarea promisiunilor, relațiile ei de colaborare, mobilizarea echipei la realizarea unor proiecte viabile, ea a devenit imaginea acestei biblioteci de succes. Acești ani, ca director de biblioteca, i- au fost plini de provocări, reușite și evoluție, influențând comunitatea într-un mod profund.

 Este cea care ne reprezintă prin profesionalism și dragostea de profesie, prin disponibilitatea pentru comunicare, colaborare, susținere și dezvoltare.

Doamna Maria Cojocaru stăpânește un dar aparte. E vorba de talentul ei de organizator. Modul în care reușește să mobilizeze oamenii e cu totul deosebit. Toate începuturile, proiectele, activitățile, prezentări, ori lansări de carte, diverse întâlniri cu scriitorii în bibliotecă s-au încununat cu succes, chezășia fiindu-i deschiderea în relațiile cu oamenii.

Dragostea de carte cu care s-a înrudit din copilărie, în baza căreia și-a construit și profesia, și cariera e călăuza-i de o viață, grație căreia a reușit înalte performanțe: Omul anului în domeniul biblioteconomic la nivel republican, numeroase aprecieri și diplome din partea Ministerului Culturii, BNRM, Consiliului Raional, Direcției Cultură Drochia etc.

O zicală populară afirmă că omul sfințește locul. Unul dintre acești oameni, care știe să facă lucruri mari, deosebite, zi de zi, an de an este și doamna Maria. Le face simplu, frumos, cu sufletul.

Succesele obținute în cei 40 de ani de activitate nu sunt doar o listă de realizări, ci o poveste a devotamentului și al impactului pozitiv în comunitatea noastră. Anii trec în amintiri… Și astăzi venim să evocăm cele mai frumoase, la care a trudit cu spor doamna director împreună cu colectivul pe care-l diriguiește de patru decenii și care au lăsat amprente memorabile în viața comunității drochiene.

40 de ani de pasiune și devotament

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *