PROGRAMUL FESTIVALULUI ”FILIPIADA- 2022”

Dragi prieteni! Solicităm din partea concursanților respectarea strictă a perioadei de desfășurare a probelor de concurs!

27 -31 ianuarie  – Campania de promovare a cărții iuliene”Cărțile pe față”

1-7 februarie – Concursul ”Cel mai bun povestaș/declamator(toate categoriile de vârstă)

 8-11 februarie – Concursul ”Cel mai original desen, după operele iuliene                                  

 12-16 februarie -Prezentarea unei scenete sau personaj din creația iuliană 

19-21 februarie – Concurs muzical ”Poezia iuliană, în a muzicii năframă ( cu participarea interpreților autohtoni, din zona de nord versiune online, limita de timp- pe durata piesei muzicale) În cadrul acestui concurs vom injecta o intrigă, invitând interpreți profesioniști din țară și din România.

21  februarie, ora 11.00  – Dialog online cu  scriitorul  Iulian Filip ”Creația iuliană – pe întreg  spectrul”  – un dialog interactiv cu reprezentanți  de la  Uniunea Scriitorilor, BNM, critici literari, interpreți profesioniști, personalități marcante din lumea teatrului, graficieni, pictori despre creația poetului, prozatorului, dramaturgului, graficianului, folcloristului  Iulian Filip.

22-24  februarie – Concursul de creație proprie ( versuri, dedicate scriitorului și creației iuliene, dar și creației scriitorilor de la  locul de baștină al participanților)

23 februarie – Concursul pentru cel mai original eseu ”Scriitorul din satul meu” (despre scriitorul  din localitatea d-voastră de băștina).  O provocare paralelă în contextul ediției a II-a a Festivalului ”Filipiada”, lansată de Atelierul de Creativitate și Parteneriate  ”Casa Greierului”, BPR ”Iulian Filip” Drochia.

24- 25 februarie – Program etno-folcloric ”De la Filip adunate..” în versiune online, cu participarea colectivelor folclorice. (piese folclorice, compoziții, recital literar-muzical, pe motive folclorice din creația scriitorului de baștină)

26 februarie – Galeria cu Minuni (expoziție online a lucrărilor hand made, pe motive iuliene –  portrete, aplicații, broderii, lucrări cusute în biser, gravate în lemn, lucrări din lozie, lut, etc,  inspirate din creația scriitorului Iulian Filip, sau/și  din creația scriitorului de la locul de baștină al participantului).

     Rezultatele festivalului vor fi mediatizate pe pagina de FB a BNM, Direcției Cultură Drochia și BPR ”Iulian Filip”, în presa locală, iar premierea câștigătorilor se va desfășura offline, data desfășurării  ceremoniei de premiere va fi anunțată ulterior.

Materialul de concurs, vă rugăm să-l expediați pe adresa: bprdrochia@gmail.com, cu datele de contact, numele, vârsta  și localitatea d-voastră.

Dorim mult succes tuturor participanților!

Elaborat de:

Comitetul organizatoric al  Direcției Cultură  și echipa BPR ”Iulian Filip” Drochia.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *