Pasiunea pentru arta lucrului manual.

Vremurile s-au schimbat, iar ideea lucrului de mână a căpătat cu totul alt înţeles în zilele noastre. Deși în magazine, la piață și magazinele second hand poți găsi lucruri după orice gust, sunt şi doamne care doresc cu tot dinadinsul să croşeteze, să tricoteze şi să coasă goblenuri. O parte dintre ele sunt membre ai clubului „Pasiune” şi se întâlnesc cel puțin odată în lună la BPR „Iulian Filip” Drochia, ultima ședință fiind pe 30 octombrie. Atmosfera din club este una distinsă, voia bună este la ea acasă la fiecare întâlnire, la fel ca şi schimbul de modele şi de experienţă. La moment, o parte din doamne au hotărât să croșeteze sau să tricoteze lucruri, care, mai aproape de sărbătorile de iarnă vor fi donate refugiaților din Ucraina.

Vineri, 30 septembrie, la BPR „Iulian Filip” Drochia, s-au întrunit într-un atelier de lucru femei, tinere, de diferite vârste și profesii, pe care le-a unit pasiunea pentru arta lucrului manual. Fiecare dintre ele are un hobby în care se regăsesc. Realizând cea ce le place, se simt fericite și împlinite. Activitatea preferată face posibilă înțelegerea mai bună a oamenilor de generații diferite, împărtășirea experienței pentru a crea lucrări practice și frumoase. În cadrul atelierelor beneficiarii vor tricota, vor broda cu ață și mărgelușe, vor realiza și alte articole decorative.

La această ședință a atelierului s-a propus doamnelor să realizeze cu ajutorul croșetei și andrelelor articole de primă necesitate, cum ar fi: fulare, căciulițe, ciorapi, mănuși pentru a fi donate atât refugiaților ucraineni, cât și persoanelor vulnerabile din comunitate. Articolele tricotate vor fi realizate în perioada octombrie- decembrie 2022 pentru a fi donate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *