O întâlnire de suflet cu poetul Vasile Romanciuc

De curând, Biblioteca publică raională „Iulian Filip” a lansat un nou serviciu modern de bibliotecă (SMB) cu genericul „Biblioteca mea e cea mai COOL-turală”, preluat cu mult drag de la colegii din România, în urma vizitei de studiu la Târgovişte din 24-27 octombrie.

Lansarea serviciului a fost marcată de întâlnirea impresionantă cu poetul Vasile Romanciuc la anul său aniversar, la finele căruia va omagia o frumoasă şi onorabilă vârstă a împlinirilor. Însoţit de bunii săi amici pamânteanul nostru, scriitorul şi poetul Iulian Filip şi interpretul Mihai Ciobanu, autorul a trăit clipe din cele mai frumoase alături de Formaţia folclorică „Busuioc”, conducător artistic Galina Pavalencu, de Academia micilor vedete, ghidaţi de Cristina Ţurcanu, un grup de elevi de la LT „B. P. Hasdeu”, profesoară Marina Lefter, de la „Ştefan cel Mare” din or. Drochia, profesoară Rodica Golban şi Gimnaziul Ţarigrad, care au recitat poezii şi au interpretat cântece pe versurile poetului.

Mesaje emoţionante au fost oferite poetului de colegii lui Vasile Romanciuc, Iulian Filip şi Mihai Ciobanu, care au făcut popas la izvorul nesecat al creaţiei sale, dominat de valorile etice inepuizabile ale dragostei de neam, de ţară, de grai, de mamă, ce persistă în poezia sa. Vasile Romanciuc a rămas plăcut surprins de mesajele celor prezenţi. Sufletist au vorbit: Nina Cereteu, primară, or. Drochia, Lucia Roşca, colegă de facultate, Vasile Griţco, profesor de limba şi literatura română, Vitalie Zagaievschi, preşedintele Cenaclului „Steaua de Vineri”, Galina Mâţu, bibliotecară, Maria Schiţco, cititoare pasionată de creaţia poetului, Maria Cojocaru, directoare BPR „Iulian Filip”, Petru Ababei, şeful secţiei cultură, exprimându-și adâncul respect faţă de creaţia poetului, care este în stare să-ţi modeleze sufletul cu desăvârşire.

Poezia „Rugă pentru noi” a prins viaţă nouă prin muzica compusă de Victor Cemortan, care a răsunat în premieră şi a fost interpretată cu multă însufleţire în duet cu Alina Aramă. A fost o seară perfectă şi plină de emoţii alături de o „inimă ce râde şi plinge în cuvinte…”. La mulți ani, maestre!

Ala BUGAI,
specialist principal, secția cultură Drochia

Glia Drochiană, nr. 44, 24 noiembrie 2017

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *