Noile tehnologii, o necesitate primordială în carantină

În această perioadă dificilă pentru omenire putem realiza cu adevărat importanța tehnologiilor informaționale, care au devenit sprijinul fiecăruia dintre noi acum când suntem izolați în case, dar avem obligațiuni și îndatoriri. Ne-am modernizat mai repede decât era preconizat, întrucât serviciul, școala și timpul liber se însumează într-un laptop sau telefon. Acum problema se pune pe cât de pregătiți suntem la acest nivel și cum se descurcă populația cu această provocare.

Ruslan Babin, specialist principal, Direcția economie, reforme și atragerea investițiilor, Consiliul raional:

ruslan babin

„Datorită pandemiei se va atrage o atenție și mai mare utilizării eficiente a tehnologiilor informaționale. Acasă e mai greu de lucrat, să te concentrezi, dar cu timpul te deprinzi. O provocare este că nu toți au acasă o cameră web sau un laptop disponibil sau internet de calitate. Virusul ne pregătește pentru o nouă etapă în viață, să reorientăm activitățile pentru a conștientiza ce este prioritar pentru un trai decent și de a avea un stil de viață sănătos. De asemenea va apărea riscul de a accepta controlul asupra oamenilor prin acceptarea controalelor periodice sau acceptarea unor tehnologii care vor controla parametrii vitali, inclusiv deplasările, nevoile personale și alegerile. Vom accepta să fim controlați ca să fim sănătoși în detrimentul reducerii unor drepturi de deplasare incognito și de liber arbitru pentru a diminua impactul negativ al următoarelor potențiale epidemii.”

Dorian Stamati, specialist IT, instructor de robotică:

dorian stamati
O mare popularitate o capătă acum achitarea pensiilor pe card și plata de pe el a serviciilor comunale și facturilor ce pot fi achitate prin web banking. La un click distanță poți face comandă online de produse și livrarea la domiciliu, care oferă sectorului alimentar, și nu numai, o gamă variată de produse accesibile acum din fața calculatorului,

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *