”La izvoarele înțelepciunii” – un nou examen susținut cu succes la Drochia!

    În scopul promovării lecturii și familiarizării tineretului studios cu viața și activitatea personalităților din literatură, cultură, istoria națională și universală, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova ,Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă” Secţia Naţională IBBY din Republica Moldova organizează în 2018 ediţia a XXVIII-a  a Concursului literar „La izvoarele înţelepciunii”, dedicată vieții și  creației scriitorului roman  Ioan Slavici.

La 22 aprilie, curent,la Biblioteca Publică raională ”Iulian  Filip” din or. Drochia  s-a desfășurat etapa raională a Concursului  literar ”La izvoarele înțelepciunii”, la care și-au dat competiție elevii claselor IX-X de la instituțiile de învățămînt din raion. A fost un examen serios pentru elevi, cu mute emoții, la care și-au testat cunoștințele despre viața și activitatea scriitorului la cele trei probe, (prima –în scris și două orale,testele fiind elaborate de către Direcția Învățămînt, Tineret și Sport, Drochia) Participanții au fost salutați de Maria Cojocaru, directorul BPR ”Iulian Filip”, care le-a inspirat o doză de curaj și a dorit succes tuturor participanților.

Membrii juriului au fost: Flocea Vera,specialist principal,DÎTS Drochia; Reșetnic Silvia, specialist superior, DÎTS Drochia; Casico Iuliana ,specialist, metodist DÎTS; Bugai Ala, specialist principal de biblioteci Secția cultură Drochia, Lefter Marina, profesor de limba și literatura romana și Prodan Galina, șef servicii relații cu publicul BPR ”Iulian Filip”.

Participanții au fost susținuți cu prezența profesorilor  de limba și literatură romană și  a bibliotecarilor  din localități, care i-au pregătit pentru concurs. Elevii au fost apreciați obiectiv, în corespundere de cunoștințele demonstrate atît la proba scrisă, cît și orală.

De primele locuri s-au învrednicit  trei  elevi: Irodoi Camelia (cl.IX, gimnaziul Cotova) cărei s-a conferit  locul I și premiu de 300 lei; Bucătaru Florin (cl IX,IP ”Dumitru Roman” s. Drochia) care s-a plasat pe locul II și premiu de 200 lei și Berlădean Ala (cl.X, la LT ”B.P.Hașdeu” Drochia) , cărei s-a conferit  locul III și premiu de 100 lei.

Cu mențiuni pentru participare în cadrul concursului, în urma  evaluării cunoștințelor, conform  puctajului  acumulat, au fost decernați: Panainte Valeria ( LT ”Ion Creangă” ,Popeștii de Sus), Cazacu Elena (gimnaziul s.Pelinia),Dabija Maria (LT s.Pelinia), Andrieș Ionela (gimnaziul ”Viorel Ciobanu” s.Șuri) și Luncaru Victor (gimnaziul  ”B.Coșciuc”s.Dominteni), căror li s-a oferit  și cîte un premiu bănesc în sumă de 80 lei .

Organizatorii  și gazda concursului  au adus sincere mulțumiri tuturor profesorilor  de limbă și literatură romană  și bibliotecarilor  din raion, care au depus o muncă enormă în pregătirea elevilor pentru concurs,Secției cultură Drochia pentru  implicare și susținere pentru  o bună  desfășurare a  concursului și  primăriei orașului Drochia pentru  suportul finaniar în acordarea premiilor  bănești la participanți.

„Ziaul Nostru”, 23 Aprilie, 2018

Cîștigătorii cuncursului vor avea fericita ocazie să reprezinte raionul Drochia la Concursul republican ”La izvoarele înțelepciunii”  care se va desfășura la 19 mai, curent. Să le dorim multă baftă!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *