Îndrumător al culturii Cărţii

Ina COTOROS este bibliotecară în s. Fântânița. Activitățile ei trezesc admirație. Am discutat cu Ina despre profesie, dorind să aflăm unele detalii despre munca ei.

Vă urmărim pe rețelele de socializare și observăm cu câtă dragoste vin copiii la bibliotecă. Îi alintați cu miere dulce?
– Mereu mă țin minte înconjurată de multe cărţi, la biblioteca sătească mai că nu rămăsese vreo una necitită. Îmi place mult să lucrez cu oamenii, dar mai ales activităţile cu copiii, ei deseori sunt alintaţi de mine şi la multe activităţi răscumpăraţi cu dulciuri.
– Activitățile sunt strict planificate ori sunteți liberă să alegeți, să selectați?
– Toate activităţile bibliotecii sunt planificate de însuşi bibliotecarii, dar suntem liberi să realizăm orice idei, doar ca să fie cât mai interesante şi utile. Graţie tehnologiilor informaţionale, transformăm biblioteca virtuală în una reală pentru cititori, fiind ca o fereastă spre lumea întreagă.
– Care este misiunea unei biblioteci în ziua de azi, când ne domină internetul?
– Biblioteca are menirea de a se afla la dispoziţia comunităţii prin servicii și programe de calitate, venind în întâmpinarea dorinței sau necesității de informare, educare şi recreere a beneficiarilor. Asigurăm vizitatorii cu colecţii, organizăm evenimente şi servicii culturale.- Ce necesități are o bibliotecă pentru a crea un mediu prietenos copiilor, dar poate și adulților?
– Biblioteca stă la dispoziţia utilizatorului cu toate resursele. Când beneficiarul are de pregătit temele sau lucrează la o prezentare, utilizează fondul de carte sau selectează o imagine de pe calculator, pregăteşte activităţi şi proiecte cu voluntarii sau se documentează asupra unei teme interesante, neapărat intră la bibliotecă, aici găsește tot de ce are nevoie. Biblioteca s-a transformat într-un mediu atractiv, prietenos şi confortabil pentru cetățeni.
– Care este fraza ce vă motivează?
– Îndrumător și promotor al culturii Cărţii.La 24 mai Ina Cotoros și-a sărbători ziua de naștere. Îi spunem La mulți ani! Realizări frumoase pe viitor, cititori fideli, bucurie de la visurile împlinite, aspirații noi!

Angela CROITOR

Glia Drochiană 22 mai, 2022

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *