În TOP 10 cele mai citite cărți din Moldova

 

Romanul drochianului Vladimir Mânascurtă a fost clasat în TOP-ul celor 10 cele mai citite cărți de la noi din țară, editate în anul 2018 de autorii autohtoni. Deşi editurile i-au refuzat tipărirea romanului fără să explice motivul, cititorii l-au încurajat și i-au îndrăgit romanul din primele pagini.

Înainte de a fi apreciat, romanul „Dulce Infern” a avut un drum lung, plin de obstacole și refuzuri. Din spusele autorului, editurile de la noi din țară nu au observat potențial în manuscris și îl refuzau de fiecare dată, fără explicații. „Deseori editurile nu se scufundă în text, și dacă nu reușești să-i impresionezi prin synopsis (ceea ce nu permanent se reușește) nu va citi nimeni lucrarea în întregime pentru a înțelege mesajul ei. Cred că așa a fost și în cazul meu”, spune Vladimir Mânăscurtă.
Disperat de atâtea refuzuri, dar având încredere în lucrarea sa și fiind încurajat de cei care deja au reușit să aprecieze pagina de Facebook a cărții, autorul decise, că va continua fără ajutorul editurilor.
„Mi-a luat mult timp pentru a înțelege procesul editării unei cărți, începând de la obținerea drepturilor de autor până la designer de copertă și calitatea paginilor. A trebuit de studiat multe lucruri pentru ca totul să fie la nivel”- precizează autorul romanului.
Într-un final, „Dulce Infern” a fost prezentat la Bookfest, Salonul Internațional de Carte din București, unde s-a ales cu o diplomă. A mai participat la Salonul Internațional din Chișinău, unde a primit diplomă de mențiune. Iar acum a ajuns în TOP 10 cele mai citite cărți din țară.
„Mă simt nespus de fericit de faptul, că lucrarea mea a ajuns la inimile cititorilor. Numeroasele mesaje de apreciere și laudă mă fac să înțeleg că am făcut un lucru bun. Datorez cititorilor mei acest merit”, mai spune Vladimir Mânăscurtă.
Rămas motivat de aprecierile cititorilor, Vladimir a menţionat, că nu se va opri din scris și ne pregătește ceva nou. Reamintim că, drochianul Vladimir Mânăscurtă a debutat în 2014 cu romanul Sci-fi „Cheia Universului”, ce a fost editat în Chișinău și a fost premiat la Salonul Internațional de Carte și la Moscova, unde a avut succese mari pe plan comercial.

Buzz.md

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *