Omagiu celei mai importante voci poetice române

Poetul naţional Mihai Eminescu a fost omagiat la cei 169 de ani de la naştere. Evenimentul face parte din suita de acţiuni culturale, organizate de Ziua Naţională a Culturii, sărbătorită în aceeaşi zi în R. Moldova.

Florile recunoștinței pentru Poetul Mihai Eminescu și opera eminesciană
Florile recunoștinței pentru Poetul Mihai Eminescu și opera eminesciană

Cu această ocazie, în dimineaţa zilei de 15 ianuarie, angajaţii administraţiei publice locale, politicieni, scriitori, oameni de cultură, admiratori ai creaţiei eminesciene din or. Drochia, au depus flori la monumentul Luceafărului poeziei româneşti din scuarul liceului ce îi poartă numele.
Mai apoi, la Biblioteca publică raională „Iulian Filip” Drochia, a avut loc un recital de poezie şi muzică, precum şi un moment de evocare a personalităţii poetului, susţinut de elevii Liceului rus nr. 3 din oraş, împreună cu profesoarele de limbă și literatură română Aliona Scutelnic și Ina Cornilov, şi membrii clubului seniorilor „Vârsta de aur”.
În aceeaşi zi şi cu acelaşi prilej, pragul bibliotecii raionale l-au trecut şi elevii clasei a VIII-a de la IPLT „Mihai Eminescu”, ghidați de profesoara Zinaida Ojog, care au participat la o masă rotundă pe marginea creației marelui poet.
Mihai Eminescu, considerat de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română, s-a născut la 15 ianuarie 1850 la Botoşani, România. S-a stins din viaţă pe 15 iunie 1889 la Bucureşti. A fost înmormântat la cimitirul Bellu din Bucureşti. La 28 octombrie 1948, Mihai Eminescu a fost ales post-mortem membru al Academiei Române.

Nelly CIOBANU

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *