EGALITATE de GEN pentru TINERI

🥳 Astăzi, în format mixt, atât online cât și fizic, s-a desfășurat Conferința de Lansare a Proiectului “EGALitate de GEN pentru TINERii și TINERile din Drochia”, care a întrunit reprezentați ai Programului UPSHIFT, ai administrației publice locale, sectorului non-guvernamental, parteneri, coparteneri ai proiectului, cât și tineri ce susțin mișcarea pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați.

➡️ În faza primă a evenimentului, Cebotari Stanislav, coordonatorul local al proiectului, a venit cu un cuvânt de salut și mulțumire adresat participanților și autorității finanțatoare, partenerilor, pentru posibilitatea desfășurării acestui proiect, apreciind dorința inefabilă a tinerilor de a se implica. În cele ce au urmat, Dna Tatiana Pislaruc, coordonatoarea zonei Nord a Programului UPSHIFT Moldova, a salut motivația tinerilor, accentuând importanța subiectului și a proiectului pentru comunitate. Dna Mariana Bruma, reprezentant al ONG Univers, a venit cu un mesaj de salut pentru tinerii participanți, apreciind actualitatea subiectului tratat de proiect cât și interesul tinerilor pentru a dezvolta o societate lipsită de discriminare și prejudecăți. Alături de noi a fost și Dna Adelina Porcescu, bibliotecar principal al BPR ” Iulian Filip”, care a reiterat susținerea și deschiderea spre colaborare dintre biblioteca raioanală și staff-ul proiectului. Alina Munteanu, secretara CTTA ONU, a ținut un mesaj de salut, susținând și un scurt introductiv în subiectul egalității de gen.

🧑‍🤝‍🧑 În cele ce au urmat, fost-a prezentat proiectul, tinerii având posibilitatea să și vizioneze două filmulețe educative, într-un cadru informal, pe baza cărora au discutat și conchis mai multe aspecte distinctive. În cele din urmă, fiecare tânăr și-a dezvoltat propriul simbol care creionează egalitatea și pe care îl va comenta în finele proiectului.

______

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *