Deschiderea Atelierului de Creativitate și Parteneriate „Casa Greierului”

Astăzi e o zi istorică în viața raionului Drochia, o zi specială remarcată prin faptul confeririii titlului de Cetățean de Onoare al raionului Drochia, Domnului Iulian FILIP – Maestru în Arte, scriitor, dramaturg, folclorist, om de cultură și creație literară, băștinaș al satului Sofia, raionul Drochia.

Gazda evenimentului a fost IP Biblioteca Publică Raională „Iulian Filip” din orașul Drochia, cu participarea vicepreședintelui raionului Drochia, Iurie OSTAVCIUC, secretarului Consiliului raional și al raionului Drochia, Oxana GRIGORIȚA, primarului orașului Drochia Nina CERETEU, consultantului superior din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Ana PLĂMĂDEALĂ, directorului general al Bibliotecii Naționale a Moldovei, Elena PINTILEI, directorului general al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, Eugenia BEJAN, însoțiți de membrii Comisiei pentru acreditarea bibliotecilor din raionul Drochia, bibliotecarilor și invitaților.

În cadrul solemnității de astăzi, Domnul OSTAVCIUC, i-a înmânat Domnului FILIP, în numele Consiliului raional Drochia și al președintelui raionului, Alexei VASILEAN, titlul de Cetățean de Onoare al raionului Drochia, în semn de profundă gratitudine pentru aportul considerabil la dezvoltarea operei pentru copii și adulți, contribuție personală la dezvoltarea culturii și promovării imaginii raionului Drochia.

Totodată, au fost prezentate rezultatele Festivalului Creației Iuliene „Filipiada – 2021”, cu decernarea premiilor și diplomelor din partea Direcției cultură, turism, tineret și sport și a diplomelor din partea Bibliotecii Naționale a Moldovei pentru bibliotecile publice din raion – participante la Festivalul „Filipiada – 2021”.

Agenda evenimentului a inclus, de asemenea lansarea Atelierului de Creativitate și Parteneriate „Casa Greierului” – mentorul și autorul proiectului, scriitorul Iulian FILIP.

Aduc sincere și din suflet mulțumiri Consiliului raional Drochia,in persoana domnului președinte Alexei Vasilean ,Primăriei orașului Drochia,în persoana doamnei primar Cereteu Nina și domnilor consilieri raionali pentru susținerea domeniului culturii.

Sincere mulțumiri aduc colegilor bibliotecari din raionul Drochia dar și tuturor participanților și premianților din cadrul Festivalului ,,Filipiada” 2021

Deasemenea mulțumesc colegilor de la MECC,Biblioteca Națională,Biblioteca Natională pentru copii ,,Ion Creangă” și nu în ultimul rînd Maestrului Iulian Filip,pentru că a avut încredere în noi și împreună realizăm atîtea lucruri frumoase pentru raionul Drochia.

Mulțumesc corului ,,Crai Nou” dirijor doamna Oxana Granevschi-Zvarici ,pentru prestanta deosebită apreciată de oaspeții evenimentului.

Mă închin de sănătate tuturor celor care au trudit la buna organizare și desfășurare al evenimentului de astăzi

Cu respect,

Țurcanu Cristina,Șef DCTTS

Am participat astăzi în cadrul evenimentului de totalizare şi apreciere a reuşitei din cadrul Festivalului Creaţiei Iuliene ” Filipiada 2021″.

Mă bucur că mă încadrez în rândul tinerilor premianţi, căci civilizaţia noastrã este suma cunoştiinţelor şi amintirilor acumulate de generaţiile care ne-au precedat, sunt în prezent şi ne vor preceda.

Cărţile au trezit în mine o pioasă admiraţie în faţa forţei creatoare a raţiunii omeneşti. Adânc pătruns de adevărul credinţei mele, vă spun tuturor : iubiţi cartea, ea vă uşureazã viaţa, vă ajută prieteneşte sã vă descurcaţi în vălmăşagul pestriţ, furtunos al gândurilor, sentimentelor şi întâmplãrilor din viaţă; ea vă învaţă sã respectaţi omul şi pe voi înşivă, ea vă înaripeazã mintea şi inima cu simţãmântul dragostei pentru lume, pentru om.

Cebotari Stas – pre;edintele Consiliului Tinretului Drochia

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *