Cel mai bun bibliotecar al anului 2018 și cea mai bună bibliotecă din republică

Ziua de 23 aprilie, sărbătoarea profesională a Bibliotecarului, a adus în colectivul BPR ”Iulian Filip” o bucurie nedescrisă.

Cu Premiul Național GALEX pentru Cel mai bun bibliotecar al anului 2018 din sistemul Național de biblioteci, a fost nominalizată d-na Maria Cojocaru, director BPR “Iulian Filip”, iar  Trofeul Național GALEX pentru Cea mai buna Biblioteca din Republica Moldova, a fost conferit Bibliotecii publice raionale ”Iulian Filip” Drochia!

Un succes irevocabil pentru munca prodigioasă,  plina de dăruire a colectivului de bibliotecari  a fost apreciată cu cea mai înaltă distincție chiar de Ziua Bibliotecarului!

BPR ”Iulian Filip”, ghidată cu mult har și profesionalism de d-na Maria Cojocaru, care este un manager responsabil, a înregistrat multe succese remarcabile în prestarea serviciilor de calitate pentru comunitate în diverse domenii: de la deservirea beneficiarilor cu literatură, până cele mai  inovatoare servicii moderne de bibliotecă: Ora Religiei, Ora Lecturilor Gustoase, Biblioteca mea e cea mai cool-turală, Oameni Sănătoși- Comunitate Sănătoasă, E-Guvernare, Clubul ”Diversitate”, Clubul Femeilor ”Woman Work- Șhop”, Clubul Seniorilor ”Vârsta de Aur”, Laboratorul ”Fablab Drochia” și Robo Dropia, Studioul ”Academia Micilor Vedete” etc. Toate acestea fiind organizate și diriguite cu multă însuflețire de către colectivul de bibliotecari, care au plasat întotdeauna pe primul plan dedicația, profesionalismul, devotamentul și o muncă neobosită până la sacrificiu. Cei, care au făcut din bibliotecă un templu durabil al cunoștințelor, prin atitudinea plină de responsabilitate sunt Galina Mâțu, Galina Prodan, Zinaida Catan, Adelina Porcesco, Zinaida Olenițchi, Valentina Luchianciuc, Ecaterna Mărgineanu, Olga Dabija, Zaporojan Silvia, Grițco Elena, Bejan Nina, care întotdeauna au făcut să vibreze struna sufletului fiecărui cititor, care a pășit pragul bibliotecii. De remarcat faptul, că cei mai  buni specialiști IT din zona de nord a republicii fiind Dinu Cantemir și Dorian Stamati și metodistul Centrului de Pregătire Profesională, Lidia Gontea, care au organizat și desfășurat cele mai  performante  cicluri de instruri în tehnologii informaționale, întregesc lista acestui minunat colectiv.

  • Mă bucur nespus, că munca noastră a fost apreciată cu această înalta distincție, – ne mărturisește d-na Maria Cojocaru. – Pentru colectivul nostru acesta a fost cel mai prețios cadou de Ziua Bibliotecarului. Avem de realizat încă foarte  multe lucruri frumoase și mereu suntem în cautare de noi oportunități. Mulțumim din suflet tuturor celor, care întotdeauna ne susțin în toate inițiativele frumoase! Mulțumim Direcției Cultură, Turism, Tineret și Sport și Consiliului raional Drochia, care oferă suportul necesar pentru implementarea și realizarea proiectelor în beneficiul comunității. Ne vom strădui și în continuare să nu dezamăgim așteptările și să obținem noi succese de performanță, – a menționat d-na M.Cojocaru în încheiere.

„Ziarul Nostru” 25 aprilie, 2019

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *