Băiatul cu nume din poveste

Cătălin este numele din poveste a protagonistului nostru. E unul dintre cei mai activi beneficiari ai Bibliotecii copii Drochia, un elev din clasa a 5-a a LT „Mihai Eminescu”, Drochia.

Cătălin CUCUIETU - beneficiar activ al bibliotecii și colecționer de monede
Cătălin CUCUIETU - beneficiar activ al bibliotecii și colecționer de monede

Cătălin Cucuetu are 12 ani. La această vârstă deja a reușit să se evidențieze printre semenii săi. Mai întâi de toate, este un elev exemplar. Își bucură părinții doar cu note de „bine” și „foarte bine”. Dar pe lângă succesele la învățătură el se implică şi în multe alte activităţi. Timpul liber se străduie să-l folosească la maxim. Întrebați cum? Foarte simplu. Joacă dame, iar recent a participat la o competiție de nivel republican. „Nu am luat un loc de frunte,- zice el,- în schimb am avut posibilitatea de a-mi verifica forţele, jucând chiar cu unii campioni ai țării în acest sport. Am acumulat și experiență, care mă va ajuta pe viitor, sper eu, să vin cu un loc de frunte.”
Cele relatate ne dă speranța să-l vedem pe Cătălin pe una din treptele Olimpului, dar, până ce, acumulează succese la Academia Micilor Vedete, un studiou artistic ce activează la biblioteca noastră în cadrul Serviciului Modern de Bibliotecă cu aceiași denumire. Eroul nostru e satisfăcut prin faptul că a pus și el umărul la decernarea titlului de colectiv-model acestei formații, eveniment ce a avut loc chiar vara aceasta, deoarece iubește teatrul, iar aici se și regăsește în lumea actorilor.
Mândria sa mai este și o colecție de monede, care are un număr impunător de exemplare. Cuprinde monede din mai multe țări ale lumii. Una din ele având 200 gr, din argint cu proba 900 vine din Franța. Cea mai veche e din Rusia și e de la 1876. Această colecție îl determină să cunoască statele de unde este fiecare trofeu, iar unele din ele chiar își au istoria lor aparte. Să-l vedeți cu câtă pasiune povestește Cătălin despre ele!
Iniţial ziceam că elevul Cătălin Cucuietu este un beneficiar activ al bibliotecii noastre. Astfel, el participă cu drag la activitățile organizate la noi, dar și citește mult. Iubește poezia și chiar a făcut niște încercări de versificare. Fiind o fire artistică de felul său, este inspirat de tot ce-l înconjoară, fiindcă își iubește țara și nu-și închipuie alta mai frumoasă decât Moldova noastră.

Nina Bejan și Elena Grițco,colaboratori
ai Bibliotecii copii Drochia

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *